Mühendislik Fakültesi “Akıllı Enerji Sistemleri” alanında burslu doktora eğitimi verecek.

Ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefi dikkate alındığında, 100 / 2000 YÖK Doktora Bursları Projesi kapsamı ülkemiz için öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretmek amaçlı doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere başlatılmıştır.

YÖK tarafından yayınlanmış olan 100 tematik alan içerisinde bulunan “Akıllı enerji sistemleri” ya da diğer bir tabirle smart enerji, uygun maliyetli ve sürdürülebilir enerji sistemleri bütünüdür. Bu sistemde yenilenebilir enerji üretimi, altyapı desteği ve enerji tüketimi birbiriyle iç içedir; aynı zamanda enerji servisleri, aktif kullanıcılar ve güncel teknolojiler ile koordine edilmiş durumdadır. Smart enerji sistemleri üretim aşamasından son tüketiciye kadar tüm şebekenin baştan sona uzaktan izlenip kontrol edilebilir olması mantığı ile çalışmaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği ve Makine Mühendisliğinin ortak olarak “Akıllı Enerji Sistemleri” tematik alanında YÖK 100/2000 doktora eğitimi verilmesiyle ilgili yapılan başvuru,  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bu dönem eğitimin başlayacağı “Akıllı Enerji Sistemleri” bilim dalı için toplam 3 kontenjan belirlendi. Programlara yapılacak başvuralar ise önümüzdeki günlerde Üniversitemiz resmi internet sayfası “www.bartin.edu.tr” adresinden duyurulacak.