Doç. Dr. Yüksel Çelik'in sunumları ile Yapay Zekanın Günlük Hayatımızdaki Yeri ve Geleceği başlıklı seminer gerçekleştirildi. Yapay Zeka (AI) ve derin öğrenmeye değinildi. Yapay zeka teknolojilerinin mevcut uygulamaları ve gelecekteki gidişatları açıklandı. Seminerde derin öğrenme algoritmalarına genel bakış yapıldı ve bunların sağlık hizmetlerinden finansa kadar çeşitli sektörlerde devrim yaratmadaki önemli rolü vurgulandı. Sayın Çelik, yapay zekanın toplumumuzu yeniden şekillendirme potansiyeli konusunda dinleyicileri aydınlattı ve yapay zekanın etik sonuçları ve toplumsal etkisi hakkında bilgiler verdi.

Yapay zekanın benimsenmesinin getirdiği artan fırsatları ve zorlukları tartıştı ve katılımcıları yapay zekanın dönüştürücü gücünü sorumlu bir şekilde benimsemenin önemine değinen Çelik,  yapay zekanın yeniliği teşvik etme, üretkenliği artırma ve karmaşık küresel zorluklara çözüm bulma potansiyelinden bahsetti ve Yapay Zeka'yı korkmamız gereken bir şey olarak değil, ilerlememize katkı sağlayacak bir araç olarak değerlendirmemiz gerektiğini söyledi. Deep Web gibi potansiyel tehlikelerdende bahseden Çelik, oturum sonunda katılımcıların sorularına cevap verdi, fikir ve bakış açılarını paylaştı.
  • Fakültemiz Öğrencilerine Konya Teknik Üniversitesi Proje Pazarı'ndan 2 Ödül

• Doç. Dr. Yüksel Çelik'in sunumları ile Yapay Zekanın Günlük Hayatımızdaki Yeri ve Geleceği Başlıklı Seminer Gerçekleştirildi

• MÜDEK Akreditasyon sürecinin saha ziyaretleri başarıyla tamamlandı