5G DÜNYA UZMANLARI “IEEE 5G SUMMIT İSTANBUL” ZİRVESİNDE

Ülkemiz son dönemde 5G’ye çok önem vermektedir. Yerli ve milli teknolojiler üretilmesini hedefleme, yapılan  5G Kümelenme çalışmaları, uzman yetiştirmeye yönelik olarak verilen burslar, 5G teknolojileri üretmek için kurulan şirketler, büyük çaplı 5G projelerin desteklenmesi, OSTİM’in bunu desteklemesi, Prof. Dr. Erdal Arıkan'ın 5G patenti bunlardan başlıcalarıdır.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve BTK’nın 5G konusunda teknoloji üretilmesine verdiği özel önem ise takdire şayandır.

Ülkemizde bu alanda yapılan çalışmaları desteklemek amacıyla, IEEE desteğiyle  İTÜ, Gazi Üniversitesi, Lüksemburg Üniversitesi, Kolombiya Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi,  Cezayir Hassan II Kazablanka Üniversitesi işbirliği ile 13-14 Haziran 2019 tarihleri arasında İTÜ ev sahipliğinde  IEEE 5G İSTANBUL ZİRVESİ düzenlenecektir.

IEEE 5G SUMMIT İstanbul etkinliğine, dünyaca 5G konusunda uzman pek çok konuşmacı davet edilmiştir. Davetliler arasında; en iyi uygulamacı, 6G’nin fikir babası, Dünya 5G organizasyonların yöneticileri olmak üzere çok sayıda saygın ve öncü bilim insanı, yönetici ve araştırmacı bulunmaktadır.

Detay için www.ieeesummit.org adresini ziyaret ediniz.