Bölüm Hakkında

Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2008 yılında kurulmuştur. Bölümde,  Bilgisayar Yazılımı, Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Donanımı Anabilim Dalları bulunmaktadır. 6 Doktor Öğretim Üyesi ve 4 Araştırma Görevlisinden oluşan bölüm, 2018-2019 akademik yılında Eğitim - Öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Programın eğitim/öğretim dili, Türkçe’dir.  Bilgisayarla görme, yazılım mühendisliği, büyük veri, bilgisayar ağları, güvenlik, yapay zekâ gibi alanlarda öğrencilerin uzmanlaşmasına imkân sağlayan ders seçme sistemini uygulamaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yürütülen lisans eğitimi 4 yıldır. Öğrenciler istedikleri takdirde 1 sene yabancı dil eğitimi alabilmektedirler. İlk iki yılda, ağırlıklı olarak, temel mühendislik ve temel bilgisayar mühendisliği dersleri yer almaktadır. Sonraki iki yılda ise, zorunlu olarak bilgisayar mühendisliği ile ilgili alınması gereken dersler dışında, öğrencilerin yazılım veya donanım konularına veya bilgisayar mühendisliğinin değişik alanlarına yönelebilmelerini sağlamak amacı ile seçmeli dersler konulmuştur. Öğrenciler son sınıfa geçmeleri durumunda bir dönemlik iş yeri eğitimine tabi tutulacaklar ve bu eğitimden başarı sağlayan öğrenciler mezun olmaya hak kazanacaklardır.

2018-2019 Akademik Yılında alınan Senato Kararı ile bölümümüz öğrencileri Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri ile Yandal yapabileceklerdir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tanıtım broşürü için tıklayınız.