Bölüm Hakkında

Bartın Üniversitesi Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2008 yılında kurulmuştur. Bölümde,  Bilgisayar Yazılımı, Bilgisayar Bilimleri ve Bilgisayar Donanımı Anabilim Dalları bulunmaktadır. 8 Doktor Öğretim Üyesi ve 6 Araştırma Görevlisinden oluşan bölüm, 2018-2019 akademik yılında Eğitim - Öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Programın eğitim/öğretim dili, Türkçe’dir.  Bilgisayarla görme, yazılım mühendisliği, büyük veri, bilgisayar ağları, güvenlik, yapay zekâ gibi alanlarda öğrencilerin uzmanlaşmasına imkân sağlayan ders seçme sistemini uygulamaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yürütülen lisans eğitimi 4 yıldır. Öğrenciler istedikleri takdirde 1 sene yabancı dil eğitimi alabilmektedirler. İlk iki yılda, ağırlıklı olarak, temel mühendislik ve temel bilgisayar mühendisliği dersleri yer almaktadır. Sonraki iki yılda ise, zorunlu olarak bilgisayar mühendisliği ile ilgili alınması gereken dersler dışında, öğrencilerin yazılım veya donanım konularına veya bilgisayar mühendisliğinin değişik alanlarına yönelebilmelerini sağlamak amacı ile seçmeli dersler konulmuştur. Öğrenciler son sınıfa geçtiklerinde bir dönemlik iş yeri eğitimine tabi tutulacaklar ve bu eğitimden başarı sağlayan öğrenciler mezun olmaya hak kazanacaklardır.

Program Eğitim Amaçları

1-) Alanında sektörün gereksinimlerini karşılayan ve kendilerini sürekli yenileyen mühendisler yetiştirmek,
2-) Ulusal-uluslararası bilişim kuruluşlarında bir kariyere sahip mühendisler mezun etmek,
3-) Bilişim sektöründe sürdürülebilir çözümler sunabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen mühendisler yetiştirmek.