Kümelenme, Dünya’da ve Türkiye’de Kümelenme Örnekleri Eğitim Semineri

KÜSİ kapsamında 30 Eylül'de Bartın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Said Ceyhan tarafından "Kümelenme, Dünya'da ve Türkiye'de Kümelenme Örnekleri" konulu bir eğitim verilmiştir. Eğitime,Ticaret Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, İşkur İl müdürü, Ticaret İl Müdürü Serpil Yüzlü, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Zafer Kaya, ilin ileri gelen sanayici, tüccar ve esnafları ile üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan yaklaşık 70 kişi katılmıştır. Kümelenmenin sektörel toplanmadan ibaret olmadığını belirten Ceyhan, “ Kümelenmenin var olabilmesi için kümelenme içinde yer alan işletmelerin rekabet gücünün de oluşturulması gerekmektedir. Bu nedenle Bartın’da biran önce kümelenme altyapısının oluşturulması gerekir. Kümelenme oluştuğunda talep sadece Bartın ve çevre illerden değil Türkiye’nin her yerinden hatta dünyanın birçok yerinden olacaktır. Bu fiziksel altyapının oluşturulması için de sadece kara değil diğer ulaşım imkanlarının da sağlanması gerekmektedir.” diye konuşmuştur.