Kuzeybatıda Yapay Öğrenme Yaz Okulu 2019

Yapay Öğrenme Yaz Okulu serisinin ilki 2016 yılında Yapay Öğrenme ve Bilgi İşlemede Yeni Teknikler adıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde bilgisayarla görme ve derin öğrenme teması üzerinde düzenlenmiş, ikincisi 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde robotik ve yapay öğrenme odaklı olarak Bozkırda Yapay Öğrenme Yaz Okulu adıyla yapılmıştır. Üçüncüsü ise 2018 yılında biyoenformatik, doğal dil ve konuşma işlemede yapay öğrenme temaları ile Boğaziçi Üniversitesi'nde Boğazda Yapay Öğrenme Yaz Okulu ismiyle düzenlenmiştir. Bu serinin 2019 yılında düzenlenecek dördüncüsü için sağlık bilimleri, robotik ve endüstride yapay öğrenme temaları belirlenmiştir.
   Yaz okulunun amacı, bu alanlarda araştırma yapmak için gerekli olan temel bilgileri tazelemek, son araştırma gelişmeleri hakkında bilgi vermek, olası tez ve proje konularını tartışmak, endüstri ile lisansüstü öğrencilerini bir araya getirmek, tez öğrencileri ile alanında uzman olan eğitmenler arasında etkileşimi sağlamaktır. Bu alanlardaki araştırmalara ilgi duyan lisansüstü öğrencileri, öğretim üyeleri ve endüstriyel kuruluş ve teknokentlerdeki ilgili kişiler yaz okulunun hedef kitlesini oluşturmaktadır.
   Toplam beş gün sürecek yaz okulunun ilk üç gününde, seçkin araştırmacılar eğitim verecekler ve güncel araştırmalarından bahsedeceklerdir. Yaz okulunun dördüncü gününde Türkiye'nin sektöründe lider kuruluşlarından katılan konuşmacılar yapay öğrenmeyi nasıl kullandıklarını anlatacaklardır. Yaz okulunun kapanış gününde değişik seviyelerde güncel yapay öğrenme teknolojileri hakkında uygulamalı kodlama eğitimleri verilecektir. Tez öğrencileri araştırmalarını ve tez çalışmalarını birer poster halinde, eğitmenler ve diğer katılımcılar ile görüş alışverişine fırsat verecek şekilde sunma olanağına sahip olacaktır. Yaz okulu süresince, öğrencilerin ve sponsor firma katılımcılarının bir arada olacağı etkinlikler düzenlenecektir.
Yaz okulunda aşağıdaki konularda eğitim ve araştırma ile ilgili sunumlar olacaktır:
  • Temel Yapay Öğrenme Eğitimleri
  • Sağlık Bilimlerinde Yapay Öğrenme Uygulamaları