UBMK - Biyometride Özel Konular Özel Oturumu

Biyometri bilimi, kişilerin fiziksel veya davranışsal özellikleri kullanılarak kimlik tespitinin yapılması, tanınması veya onaylanması olarak açıklanmakta ve kişilerin parmak izi, yüz, kulak, iris, retina, el geometrisi, ses, imza, yürüyüş şekli gibi özelliklerini kapsamaktadır. Biyometrik özellikler kişiyi temsil edebilecek kadar kişiye özgü ve kişiden kişiye kolayca aktarılamayacak kadar güvenilir fiziksel veya davranışsal özelliklerdir. Biyometrik sistemler son yıllarda kişilerin fiziksel veya davranışsal özelliklerinin kullanılarak kimlik tespitinin yapılmasında önemli rol oynamaktadır. Biyometrik bir sistem, en genel anlamda kişinin biyometrik özelliğini alan, bu özellikten kişinin kimliklendirilmesinde kullanılacak olan öznitelik kümesini çıkaran ve kişiyi temsil eden bu anlamlı veri kümesi ile daha önceden aynı prensiplerle elde edilip veritabanına kaydedilmiş veri kümesi arasında karşılaştırma yapan bir tanıma, onaylama veya sınıflandırma sistemi olarak tarif edilebilmektedir.

Bu özel oturumda ele alınacak konular aşağıda sıralanmıştır. Konular bunlarla sınırlı olmamakla birlikte biyometri ile ilgili tüm konuları kapsamaktadır.

• Biyometrik algoritmalar, sistemler, teknikler
  • Biyometri ve kimlik yönetiminde makine öğrenmesi ve yapay zeka metotları
  • Statik ve dinamik değişiklik gösteren ortamlar için uyarlanabilir biyometrik sistemler
  • Fiziksel güvenlikte biyometrik çözümler
  • Biyometrik akıllı kartlar, RFID e-pasaportlar, biyometrik doğrulama ve kimlik yönetimi
  • Çoklu biyometrik sistemler
  • Güvenlik ve gizlilik konuları, biyometrik kriptografi
  • Soft biyometrikler ve yeni biyometrik yöntemler
  • Mobil biyometrik cihazlar ve gömülü biyometrik sistemler
  • Yüz, göz çevresi, yürüyüş, jest, iris avuç içi, kulak, parmak izi, damar izi biyometrik özellikleri ve bu biyometriklerle geliştirilmiş özel sistemler
  • Biyometrik Veritabanları
  • Adli bilişimde biyometrinin kullanımı
  • Sağlıkta biyometrinin kullanımı
  • Sınır kontrolünde biyometrinin kullanımı

Bildiri Gönderimi: Türkçe veya İngilizce bildiriler kabul edilmektedir. Türkçe bildiriler Türkçe, İngilizce bildiriler İngilizce olarak sunulacaktır. Sadece tam metinli bildiri kabul edilmektedir. Yazarlar hazırlayacakları bildirileri Bildiri Gönderim sayfasındaki kurallara uygun şekilde sisteme yükleyeceklerdir. Her bildiri, hakem değerlendirmesinden geçtikten sonra uygun görülürse kabul edilecektir. Yazarlar bildirilerini hem sisteme yükleyecekler hem de oturumu düzenleyene eposta ile gönderecektir. Özel oturuma gönderdiğiniz bildiri ile ilgili tarafıma da bilgi vermeyi ve eyupburak@gmail.com adresine eposta göndermeyi unutmayınız.

Önemli Tarihler:

- Bildiri Gönderim Son Tarihi: 4 Haziran 2017, 23:59

- Değerlendirme Sonuçları Bildirimi: 20 Haziran 2017

- Konferans Tarihi: 5-7 Ekim 2017

Düzenleyen: ·

Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak CEYHAN, Bartın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı, eyupburak@gmail.com

• MÜDEK Akreditasyon sürecinin saha ziyaretleri başarıyla tamamlandı