image/svg+xml
image/svg+xml

Yazılım ve İnovasyon Kulübü Konya’da

Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Burak CEYHAN danışmanlığında kurulan Yazılım ve İnovasyon Kulübü (BUYİNOVA), yeni kurulmasına rağmen çalışmalarına hızla devam ederek Konya’ya teknik gezi düzenledi.
 
Yazılım ve İnovasyon Kulubü üyesi 33 öğrenci, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Burak CEYHAN danışmanlığında Konya’ya düzenlenen teknik geziye katıldı. Dr. Eyüp Burak CEYHAN’ın da bizzat katılarak düzenlediği gezide, Konya Bilim Merkezi, İnnopark ve Akın Robotics ziyaret edildi. Ayrıca sosyal etkinlikler arasında Mevlana Celaleddin Rumi Camii ziyaret edilerek Konya şehir merkezi de gezilerek yoğun ve bilgi dolu bir gezi yapıldı.
 
Konya Bilim Merkezi’ne yapılan ziyarette, kulüp üyeleri Bilimin Sultanları, Vücudumuz, Dünyamız, Evrenimiz, Yeni Ufuklar Sergi Galerilerini danışman eşliğinde gezerek hem hoşça vakit geçirdiler hem de astronomi, fizik, biyoloji, yazılım, robotik, yapay zeka gibi bilimler hakkında bilgi alırken geçmişte yaşamış ve önemli inovasyonlar yapmış Müslüman ve Türk bilim insanları ve çalışmaları hakkında da bilgiler aldı. Bu bilim insanlarının bilim için yaptığı fedakarlıkları öğrenerek geleceğin bilim insanları ve mühendisleri olacak üyelerimizin motivasyonları artırıldı.
 
Ardından İnnopark’a uğrayan BUYİNOVA üyelerine yazılım sektörü çalışanları tarafından seminer verildi. Öğrencilerin yazılım alanındaki sorularını cevaplayan konuşmacılardan staj imkanları hakkında da bilgi alınarak, işbirliği yapma fırsatları görüşüldü.

Devamında 1995 yılında kurulan Akın Robotics’in fabrikasını ziyaret eden kulüp üyeleri fabrika ortamını ve  2010 yılından günümüze kadar ADA isimli insansı robotun gelişimini görme şansı yakaladı ve Akın Robotics mühendisleri tarafından prototiplerin gelişimi hakkında üyelere bilgi verildi.

Son olarak  da Mevlana Celaleddin Rumi Camii ziyaret edilerek Konya şehir merkezini de gezen kulüp üyeleri kulübün bu tür faaliyetlerinin artarak devam etmesini belirterek, gezinin kültürel ve mesleki gelişim açısından çok etkili olduğunu dile getirdi. Gezinin çok verimli geçtiğini belirten Dr. Eyüp Burak CEYHAN, üniversitemizde yapılan bu tür etkinliklere her zaman destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN’a ve bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen BUYİNOVA Kulübü Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini iletti.
  • Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Bitirme Projesi Poster Sunumu Gerçekleştirildi

  • TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Kapsamında 3 farklı ilde Siber Güvenlik Farkındalığı Eğitimleri Verildi

  • Bilgilendirme Toplantısı

  • TÜBİTAK 2209 A ve 2209 B Öğrenci Projeleri Kapsamında 16 Projemiz Kabul Aldı

  • BARÜ 15’inci yılında dünyanın en iyileri arasında yer aldı

  • YATAY GEÇİŞTE TERCİHİNİZ BAŞARI OLSUN

  • Siber Vatan-Web Uygulama Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

  • 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleşti!

  • Siber Güvenlik Eğitimleri Tamamlandı!