Bölüm Başkanından Mesaj

Bilişim sistemleri günümüz dünyasının en önemli alanlarından biridir. Bilişim sistemleri içerisinde Bilgisayar Mühendisliği alanına duyulan gereksinim günden güne artmaktadır. Bunun sebebi Bilgisayar mühendislerinin iş alanlarının çok sayıda olmasıdır.

Bilgisayar mühendisleri bilgisayar, telekomünikasyon, biyomedikal, enerji, üretim, oyun, finans, otomotiv gibi pek çok sektörde çalışma alanına sahiptir. Bu çalışma alanlarından dolayı bilgisayar mühendisliği büyük öneme sahip bir meslek dalıdır.

Bilgisayar Mühendisliği bölümü günümüz problemlerini analiz edebilen, sorunları tespit edebilen ve sorunlara çözüm getirebilen bilgisayar mühendisleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla lisans eğitimi süresinde proje ağırlıklı olarak eğitim verme amaçlanarak öğrencilerin problemlerle başa çıkma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle bölüme öğrenci alana kadar her yönüyle hazır hale gelip daha kaliteli eğitim vermeyi amaçlamaktayız.

Bölümümüz ayrıca kamu-üniversite-sanayi işbirliğine önem veren bir anlayışa sahiptir. Sektörle olan irtibatımız her geçen gün artmakta, öğretim elemanlarımız ortak projeler geliştirme konusunda kamu ve sanayiden gelen talepleri karşılamaya çalışmaktadır. Kamu-üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yönelik faaliyetlere önem vererek çeşitli etkinlikler de düzenlemekteyiz. Bu konuda her zaman bölüm başkanlığımızla iletişime geçebilirsiniz.

Günden güne daha iyi noktalara ulaşmak için siz değerli öğrencilerimizi bekliyoruz.

Selam ve sevgilerimle,
Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı