image/svg+xml
image/svg+xml

2021-2022 Eğitim Dönemi Yaz Okulu Başvurusu Hakkında

Değerli Öğrencilerimiz,

Yaz okulu uygulamasında aşağıdaki hususları da dikkate alarak başvurularınızı başvuru formu ve ekleri ile birlikte danışmanınıza elden imzalattıktan sonra Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bölüm Sekreterliğine teslim etmeniz gerekmektedir. 

*** Başvuru formunda bulunan geçmiş dönemlerde yaz okulunda alınmış ve başarı kriterini sağladığınız (muaf olduğunuz) ders/dersleri mutlaka belirtmeniz gerekmektedir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
1. Yaz okulunda, bir dersin açılabilmesi için en az 20 öğrencinin o derse kayıt yaptırmış olması gerekir.
2. Yaz okulunda öğrenciler bir dönemde en çok 12 AKTS’ye kadar ders alabilirler.
3. Öğrencilerin mezuniyetleri boyunca yaz okulundan alabilecekleri toplam ders yükü önlisans öğrencileri için 20 AKTS, lisans öğrencileri için 40 AKTS ile sınırlıdır.
4. Öğrenciler bulunduğu döneme kadar başarısız oldukları, hiç almadıkları, devamsızlık nedeniyle başarısız oldukları ve daha önce CC harf notunun altında başarılı oldukları derslere yaz okulunda kayıt olabilir. Genel not ortalaması 3,00 ve üzeri olan önlisans ve lisans öğrencileri yaz okulunda bir üst sınıftan ders alabilir.
5. Öğrencilerinin diğer üniversitelerden yaz okulunda aldığı bir dersten “BAŞARILI” sayılması için, geçme notu en az “65/100” veya “CC” harf notu olmalıdır. Üniversite içinde yaz okulu derslerinden alınan dersin başarı notu, en az DD harf notu olmalıdır.
6. Yabancı Dil Hazırlık sınıfına kayıtlı öğrencilerden hazırlık programında 50-59 not ortalamasına sahip olanlar yaz okulunda 30 AKTS’lik hazırlık sınıfı derslerini alarak dönem sonu başarı ortalaması 60 ve üzeri olanlar mezun olmaya hak kazanırlar.
7. Yılsonu hazırlık sınıfında başarılı olan öğrenciler 1. sınıf derslerini yaz okulunda alabilir.
8. Öğrencinin Üniversite içinde farklı bir yaz okulu programından ders alabilmesi için, Üniversite bölüm dışı seçmeli dersleri hariç, ilgili programdaki ders AKTS’sinin kendi programındaki dersin AKTS’sinden en fazla 1 AKTS düşük olabilir. Ders içeriğinin, dersin öğretim dilinin ve öğrenme kazanımlarının ise kendi programındaki derse eşdeğer olması ve danışmanının uygun görmesi gerekir.
9. Bartın Üniversitesinin yaz okulunda açılan dersler, başka bir üniversitenin yaz okulundan alınamaz. Açılmayan dersler, öğrencinin talebi ilgili yönetim kurulu tarafından uygun görüldüğü takdirde başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulu programından alınabilir. Başka bir yükseköğretim kurumunun yaz okulu programından ders alabilmek için ilgili programdaki ders AKTS’sinin öğrencinin kendi programındaki dersin AKTS’sinden en fazla 1 AKTS düşük olabilir. Ders içeriğinin, öğrenme kazanımlarının ve dersin öğretim dilinin kendi programındaki derse eşdeğer olması ve danışmanının uygun görmesi gerekir. Öğrenci, almak istediği dersin ders AKTS’sini, içeriğini veya öğrenme kazanımlarını gösteren belgeyi kendi programında danışmanın onayı ve Bölüm/ABD kurulu kararı ile Dekanlığa/Müdürlüğe iletir.
10. Yaz Okulunda ders ekleme, ders bırakma ve dersten çekilme uygulanmaz. Ancak kayıt yaptırdığı dersin açılmaması halinde öğrenci açık olan bir başka derse kayıt yaptırabilir. Öğrencinin aldığı dersin saati bıraktığı dersten farklı olması durumunda ücretlendirme yeniden yapılır. Öğrenci açılmayan dersin yerine başka bir derse kayıt olmak istemezse, bu ders öğrencinin üzerinden silinir ve dersin ücreti öğrenciye iade edilir.
11. Güz veya bahar yarıyılları sonunda ilişiği kesilme durumuna gelen öğrenciler yaz okuluna kayıt yaptıramaz. İlişik kesme işlemlerinden önce yaz okuluna kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt işlemleri iptal edilir.
12. Yaz okulunda derslere %70 devam zorunludur. Bir dersin devam koşulunun daha önce yerine getirilmiş olması, o derse yaz okulunda devam etme zorunluluğunu sağlamış olmaz.
Bir dersin devam koşulunun Yaz okulunda yerine getirilip başarısız olunması durumu, o dersin güz ve bahar dönemlerindeki devam zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.


Yaz okulu başvuru belgesi için tıklayınız.